Creatur

WordPress har fokus på sikkerhet med gratis oppdateringer

-

Hva er verre enn når datamaskinen slutter å virke og alle dine viktigste bilder, videoer og dokumenter forsvinnet? At alle andre også sier «Men du må jo huske å ta backup!» hjelper ikke noenting nå. Filene er borte. Det vil kreve et team med CSI-agenter for å hjelpe deg nå. Backup virker ikke viktig før noe går galt.

Dette er tredje innlegg i en artikkelserie om WordPress som publiseringssystem for norske bedriftssider.

WordPress er verdens mest brukte publiseringssystem med mange hundre millioner bruker over hele verden. Det er enkelt å bruke, beskyttet mot hackere og lisensene koster ingenting.
Vi elsker WordPress.

  1. WordPress er enklere å bruke for alle
  2. WordPress har brukervennlig design og rask innlasting
  3. WordPress har fokus på sikkerhet med gratis oppdateringer 
  4. WordPress er enkel i bruk men omfattende i funksjonalitet 
  5. WordPress er åpen kildekode og er helt uten lisenskostnader

Det alle ikke vet er hvor viktig det er å holde nettsiden sin oppdatert mot de siste sikkerhetstruslene. I følge en ny avsløring av et hackernettverk i USA koster det nå kun $0,10 for å få noen til å hacke en datamaskin eller nettside som ikke er beskyttet. Disse hackede nettsidene brukes til mye rart, men sjelden til noe beundringsverdig eller noe som bedrifter i Norge vil assosieres med.

WordPress har tusenvis av frivillige og fulltidsarbeidere som jobber med å beskytte systemet mot hackere, virus og andre sikkerhetstrusler. Hvis man oppdaterer WordPress jevnlig så er man trygg mot det aller meste.

Når tok du sist backup av din nettside? Når gjennomførte du sist en analyse av sikkerheten i kampen mot hackere og virus? Hva gjør du for å sikre mot menneskelige feil, som feilsletting av innhold?

Våre servere driver en spesiell versjon av WordPress som passer på at alle nettsidene alltid er automatisk oppdatert mot de siste sikkerhetstruslene. Vi tar også daglig backup av alle nettsider og lagrer disse backupene i lang tid. Våre servere blir også gjennomgått eksternt av en sertifisert etisk hacker (ja, de finnes) med jevne mellomrom. Der blir sikkerheten til serveren og andre avanserte greier sett på, for å være så 100% sikker som mulig.

Før det går så langt at man tar kontakt med oss og ber om å hente tilbake en serverbackup, er det greit å vite at alle tidligere revisjoner av en artikkel ligger tilgjengelig med et museklikk. Hvis du tabber deg ut, er det bare å trykke på en av de tidligere versjonene av siden. Veldig enkelt og ingen andre trenger å vite om det. Det er også mulig å se hvem som har gjort endringene og når de ble gjort.

Hvis noen prøver å slette sider, så vil de bli fjernet fra nettsiden, men kun lagt i søppelkurven før den slettes.

Backup og sikkerhetsoppdateringer er gøy så lenge man selv ikke trenger å bry seg med det. Helautomatiske systemer er alltid best på slikt.

I neste artikkel skal vi se på hvorfor det er viktig med et system som er enkelt å bruke men har muligheten til å gjøre avanserte oppgaver uten å svette. Du vil bli overrasket hvor enkelt det er å legge til videoer!