Creatur

WordPress er enkel i bruk men omfattende i funksjonalitet

-

Hvem vil ha en nettside som er enkel å bruke og har mulighet til å gjennomføre avanserte oppgaver? Ja takk, begge deler. WordPress har med sitt dashbord klart å lage et oversiktlig system som gjør at nybegynnere og eksperter klarer å gjør nesten det samme. Vil du legge til nyheter og tekst? Vil du legge til videoer? Vil du legge til interaktive kart? Vil du vise presentasjoner? Vil du maksimere synligheten i søkemotorene? Vil du legge til bilder ved å dra de over fra skrivebordet? Vil du ha full kontroll på menyen? Vil du legge til Facebook og Twitter? Vil du legge til et nyhetsbrev? Vil du gjøre alt? Wordpress klarer det.

Dette er fjerde innlegg i en artikkelserie om WordPress som publiseringssystem for norske bedriftssider.

WordPress er verdens mest brukte publiseringssystem med mange hundre millioner bruker over hele verden. Det er enkelt å bruke, beskyttet mot hackere og lisensene koster ingenting.
Vi elsker WordPress.

  1. WordPress er enklere å bruke for alle
  2. WordPress har brukervennlig design og rask innlasting
  3. WordPress har fokus på sikkerhet med gratis oppdateringer 
  4. WordPress er enkel i bruk men omfattende i funksjonalitet 
  5. WordPress er åpen kildekode og er helt uten lisenskostnader

Noen funksjoner vil kreve installasjon av tillegg, men når disse er satt opp så er de like enkle å bruke som fet strift. WordPress baserer seg på noe som kalles modulbasert struktur. Det kan sammenlignes med legoklosser, bare at man har en ferdig grunnmur til å begynne med. Hva man legger oppå grunnmuren er helt valgfritt. Noen liker minimalisme, andre liker overdådighet. Vi liker å fokusere på design som øker salget til kundene.

Et eksempel er hvor enkelt det er å legge til en video fra Youtube. Følg disse 3 enkle stegene:

  1. Finn videoen du vil ha og kopier adressen (URL)
  2. Lim inn adressen der du vil at videoen skal vises
  3. Trykk publiser! Resultatet ser du nednfor.

Så lett er det å legge til en Youtube-video på nettsiden!

I neste artikkel skal vi diskutere hvorfor gratis er best og hvorfor det er mye sikrere å bruke publiseringssystemer hvor kildekoden er tilgjengelig for alle. Der vil vi diskutere en av de aller største tabbene norske bedriftsledere begår.