Creatur

WordPress er enklere å bruke for alle

-

Et av hovedkriteriene til alle som skal ha ansvaret for en ny nettside er at den skal være enkel i bruk og rask i gjennomføring av oppgaver. Hvis man ønsker å oppdatere noe tekst på en side og legge til en nyhetssak så skal ikke dette ta mer enn et par minutter.

Dette er første innlegg i en artikkelserie om WordPress som publiseringssystem for norske bedriftssider.

WordPress er verdens mest brukte publiseringssystem med mange hundre millioner bruker over hele verden. Det er enkelt å bruke, beskyttet mot hackere og lisensene koster ingenting.
Vi elsker WordPress.

  1. WordPress er enklere å bruke for alle
  2. WordPress har brukervennlig design og rask innlasting
  3. WordPress har fokus på sikkerhet med gratis oppdateringer 
  4. WordPress er enkel i bruk men omfattende i funksjonalitet 
  5. WordPress er åpen kildekode og er helt uten lisenskostnader

Et av hovedkriteriene til alle som skal ha ansvaret for en ny nettside er at den skal være enkel i bruk og rask i gjennomføring av oppgaver. Hvis man ønsker å oppdatere noe tekst på en side og legge til en nyhetssak så skal ikke dette ta mer enn et par minutter.

WordPress har et administrasjonpanel som kalles «Dashbordet» hvor administrator og andre som har tillatelse kan raskt gjøre endringer på nettsiden selv uten problemer. Menyen for å legge til nyhetsaker og endre eksisterende sider kunne ikke vært enklere. Man begynner med å skrive inn en sidetittel/overskrift og legger til tekst og bilder.

Teksten kan endres med et tastetrykk til Fet skriftKursivGjennomstreket, Understreket, Farget og mye mer. Knappene er like de man ser i programmer som Microsoft Word og lignende.

Alt som er vanskelig blir unngått, med mindre det er helt nødvendig. Alle nettsider vi lager i WordPress er bygget med tanke på at mange vil gi ansatte egne brukernavn, fordele forskjellige tilgangsnivåer mellom de som skriver og administrator, spore trafikk gjennom Google Analytics, vise bilder gjennom flotte bildegallerier og mye mer.

Når en bedrift betaler penger for å få en webdesigner til å lage en ny nettside, er det viktig at siden ikke bare ser bra ut, men også er brukervennlig for alle ansatte som skal ha ansvaret for å legge til nyheter, endre informasjon og laste opp bilder.

Det er på grunn av brukervennlighet at WordPress ble bygget. Problemet var at så mange nettsider krevde kunnskaper om html-koding (sånne <a href=»#» taget=»_blank»> koder) at få kunne bruke nettet til noe produktivt. WordPress krever ingen slik kunnskap og åpner nettpublisering til alle som vil delta. Vi pleier å si at hvis du klarer å bruke Facebook, så klarer du å bruke WordPress.

I neste artikkel skal vi snakke om hvorfor det er viktig med en nettside også er brukervennlig for de besøkende og at den største tabben man gjør her er å lage en nettside som laster inn tregt.