Creatur

WordPress har brukervennlig design og rask innlasting

-

Det verste man møter på nettet er treg innlasting av nettsider. Sider som er så trege at tilbakeknappen frister mer enn å vente. De fleste trykker den knappen. Faktisk så gjorde Google en stor undersøkelse på  dette for en stund tilbake, og resultatene var som ventet: Hvis en side tar mer enn 6 sekunder å laste inn så vil 8 av 10 allerede ha trykket på tilbakeknappen. Vi er utålmodige på internett og derfor bør alle bedriftsnettsider være så raske at det tar bare et øyeblikk fra man trykker en link til siden er ferdig innlastet.

Dette er andre innlegg i en artikkelserie om WordPress som publiseringssystem for norske bedriftssider.

WordPress er verdens mest brukte publiseringssystem med mange hundre millioner bruker over hele verden. Det er enkelt å bruke, beskyttet mot hackere og lisensene koster ingenting.
Vi elsker WordPress.

  1. WordPress er enklere å bruke for alle
  2. WordPress har brukervennlig design og rask innlasting
  3. WordPress har fokus på sikkerhet med gratis oppdateringer 
  4. WordPress er enkel i bruk men omfattende i funksjonalitet 
  5. WordPress er åpen kildekode og er helt uten lisenskostnader

Når du ansetter en webdesigner, kan det ofte også være nødvendig å konsultere med en webarkitekt, for å se om forslaget fra designeren er bra i øynene til de besøkende. Creatur Media involverer både en webdesigner, en webutvikler og en webarkitekt før siden blir lansert.

WordPress er designet med hastighet i tankene. Sider er laget i et programmeringspråk som leses raskt  av alle datamaskiner, inkludert Google.

Her hos Creatur Media har vi valgt å legge nettsidene til de fleste kundene våre på en superrask server som gjør at de slipper å tenke på innlastingsproblemer. Vi gikk faktisk så langt at alle disse sidene har også inkludert gratis sikkerhetsoppdatering og backup av hele nettsiden, men mer om det  snart.

Nummer to på listen over de største frustrasjonene på internett uforståelige nettsider. Siden ser pen og profesjonell ut, men det er umulig å finne ut hvor man skal gå for å finne den nødvendige  informasjonen! Det er lett å tro at man selv ikke er flink til å finne frem på internett, men realiteten er at skylden ligger på selskapet som eier siden.

Brukervennlighet for de besøkende er alfa og omega hvis man ønsker å oppnå resultater av nettsiden. Hvis ingen finner frem, tjener bedriften ingen penger. Det er slående å se hvor mange bedriftsnettsider som ikke har skikkelig kontaktinformasjon. Det er vel ikke så mye å be om at man legger til kontoradressen, et kontaktskjema og telefonnummer? Selvsagt ikke. Interaktivt kart og bilder av alle ansatte er et bra pluss!

Her hos Creatur Media lager vi alltid nettsider som har fokus på en ting og det er som regel å hjelpe kunden å tjene mer penger med nettsiden. Derfor er det viktig med en nettside som er lett å bruke for de besøkende, gir det riktige visuelle inntrykket og får flest mulig til å kjøpe eller ta kontakt.

I neste artikkel skal vi se på hvorfor det er viktig med fokus på nettsidens sikkerhet og at oppdateringer er viktig for å unngå angrep av hackere, virus og annet rusk.