Creatur

WordPress er åpen kildekode og er helt uten lisenskostnader

-

Ulempen med mange publiseringssystemer er at disse er laget av selskapene som selger de. Vel, det er en fordel for selskapene, men ikke for kunden. Grunnen til det er at man som regel(om ikke alltid) må da betale en lisenskostnad bare for å få lov til å bruke nettsiden. Design kommer i tillegg. Opplæring kommer i tillegg. Support kommer i tillegg. Backup kommer i tillegg.

Dette er femte innlegg i en artikkelserie om WordPress som publiseringssystem for norske bedriftssider.

WordPress er verdens mest brukte publiseringssystem med mange hundre millioner bruker over hele verden. Det er enkelt å bruke, beskyttet mot hackere og lisensene koster ingenting.
Vi elsker WordPress.

  1. WordPress er enklere å bruke for alle
  2. WordPress har brukervennlig design og rask innlasting
  3. WordPress har fokus på sikkerhet med gratis oppdateringer
  4. WordPress er enkel i bruk men omfattende i funksjonalitet
  5. WordPress er åpen kildekode og er helt uten lisenskostnader

Når et selskap holder kildekoden til systemet sitt så blir den ikke mer sikker mot hackere og virus. Som regel skjer det motsatte. Kildekode som er åpen for alle å se blir oftere oppdatert og derfor raskere beskyttet mot trusler. Hvis selskapet selv sitter med alle kortene så er det opp til de å drive kontinuerlig testing og oppdatering av koden. Hackere finner en vei inn uansett. Forskjellen er hvor raskt man klarer å oppdage disse, i løpet av timer eller i løpet av måneder?

Den største utfordringen med lukket programmering er det samme problemet som alle hadde da vi gikk på grunnskolen. Det går ikke ann å rette sin egen norskstil! Slurvefeil og dårlige setninger blir forbigått fordi man legger ikke merke til det selv. Derfor er det nyttig å ha noen utenfor, en lærer, å rette teksten. Det samme gjelder programmering. Hvis et selskap lager sin egen kode og ikke slipper noen andre til for å se over og påpeke slurvefeilene, så blir kundene satt i en farlig situasjon.

Det er derfor vi i Creatur Media har valgt å lage nettsider av systemer som er helt åpne for alle å se. Nettsiden vil ikke ha noen lisenskostnad og vi tilhører et stort internasjonalt nettverk av utviklere som jobber med å gjøre vårt system bedre. WordPress er verdens største og mest aktive nettverk. Dette gir våre kunder nettsider som er rimelige i drift og alltid sikret mot hackere, virus og annet rusk.