Creatur

Mentor for ungdomsbedrift

-
milkshake-media-alle
Foto: Milkshake Media. Fra øverst til venstre: Mikael – Produksjonsansvarlig, Elias – Daglig Leder, Kristian – Styreleder, Mathias – Økonomi- og Administrasjonsansvarlig, Lovise – Markedsføringsansvarlig, Erlend – Grafisk Leder og Salgsleder

 

I slutten av september 2013 ble jeg kontaktet av en gruppe ungdommer fra VG2 Medier og Kommunikasjon på Tiller VGS, som forhørte seg om mulige mentorer for deres Ungdomsbedrift. De spurte om jeg var interessert i å stille opp, da deres bedrift «Milkshake Media UB» skulle levere tjenester innen webdesign og grafisk design. To tjenester vi har relativt god kompetanse innen. Det tok ikke lang tid før jeg sa meg villig til å delta, da dette hørtes både spennende og lærerikt ut.

I begynnelsen var det en del å sette seg inn i, og i forbindelse med våre første møter hadde jeg satt opp flere momenter jeg ønsket at vi skulle gjennomgå. I forberedelsene av dette møtet ga dette meg en mulighet, i en ellers stressende hverdag, til å også reflektere over egne momenter ved vår egen bedrift. Noe som understreker at «man lærer av å lære bort til andre».

Mentorrollen

Mentorrollen er for hver enkelt mentor hva man selv ønsker at den skal være. Litt snedig setning, men jeg regner med at dere skjønner poenget. Jeg hadde i utgangpunktet sett for meg tett oppfølging og frekvente spørsmålsrunder, men denne gjengen viste så stor profesjonalisme og kvaliet i hva de leverte, så for meg har det hele vært en svært behagelig og lite krevende oppgave. For meg så har dette innbært at vi ved planlagte møter har gått gjennom hva som har blitt gjort og hva som skal gjøres fremover, for så å komme med råd og vink til hvordan de best kan løse det.

En vinnerbedrift

vinnerbedriftMilkshake Media har oppnådd veldig mye på kort tid. De har fått et kundegrunnlag som gir god omsetning, og i tillegg vunnet flere konkurranser og delkonkurranser. De har blant annet vunnet 4 priser på internmessen til Tiller VGS, 5 priser og «gullbillett» til NM i ungdomsbedrift som avholdes i Lillestrøm 29-30 april. Serdeles gode har de vært med å lage stands, noe de har vunnet førsteplassen for på begge messene. Har du et mindre prosjekt, hvor det er snakk om webdesign eller grafisk design, så anbefaler vi å ta kontakt med Milkshake Media.

Å være mentor anbefales

Det er givende å være mentor. Man lærer mye, både om undomsbedrifter og ikke minst seg selv og egen bedrift. Det er gledelig å kunne dele kompetanse og se andre lykkes. Jeg anbefaler alle som har muligheten, til å prøve mentor rollen for en ungdomsbedrift.

Vi ønsker Milkshake Media lykke til på NM. Vi ses i Lillestrøm 29-30 april.