Creatur

Hva er retargeting?

-

«Kanskje den mest målrettede formen for internettmarkedsføring.»


Retargeting

Kort fortalt så er retargeting en annonseringsmetode for å vise annonser til personer som allerede har besøkt nettsiden din.

Når en potensiell kunde har besøkt din nettside, så vil dette bli registrert i nettleseren til til denne. Senere når denne personen besøker en side som er registrert i annonsenettverket eller logger inn på Facebook, så vil han eller henne se dine annonser som viser ditt budskap.

Hvordan fungerer det?

Retargeting fungerer best om du allerede har en del besøkende på nettsiden din, så la oss ta utgangspunkt i at du har over 1000 besøkende pr. måned. Det er også en selvfølge at du har noe å selge eller noe å tilby de besøkende på nettsiden.

Hva er retargeting

Dette er hva som skjer:

  1. En potensiell kunde besøker nettsiden din, ser på produkter eller tjenester, vurderer å kjøpe noe, og kanskje til og med legger ting i handlekurven.
  2. Uten å bli helt overbevist, eller får andre grunner til ikke å fullføre kjøpet, velger den potensielle kunden å forlate nettsiden din.
  3. Den potensielle kunden besøker en annen nettside som er registrert i et annonsenettverket – tilbyr annonsenettverket annonseplasser mot betaling – eller logger inn på Facebook – Ja, facebook tar betaling for annonseplasser og tilbyr retargeting.
  4. Han eller henne ser annonser for akkurat din merkevare, produkt eller tjeneste. Gjenkjennelseseffekten og underbevisstheten tar over.
  5. De klikker på annonsen og besøker nettsiden din på nytt, enten av nysgjerrighet eller at de faktisk kom på at de skulle kjøpe noe av deg.
  6. Den til nå potensielle kunden fullfører kjøpet og blir en glad og fornøyd kunde.

Dette er en kort oppsummering av hva som faktisk skjer. Det kan være at det skjer på en annen måte, og det kan hende at det ikke skjer i det hele tatt, men til syvende og sist, så er det noen som gjør det. Dette fører til at til nå «potensielle kunder» konverterer og blir faktiske kunder.

Interessert i å vite mer?

Les mer om retargeting her!