Creatur

Kataloger er bortkastede penger

-

En enkel tommelfingerregel sier at alt som kun selges via telefonsalg er ikke verd mye penger. Det har seg faktisk slik at Google har flere søk i løpet av en dag enn de alle andre norske kataloger kombinert  i løpet av et år.

Det er rart å tenke på at mange norske kataloger tror de kan konkurrere på nett, slik de gjorde før vi hadde internett. Før søkemotorene kom var det vanlig å slå opp i telefonkatalogen. Den lå ved siden av fasttelefonen i gangen.

Fasttelefonen er på vei ut, telefonkatalogen er nesten helt borte og
nettkatalogene er på vei ut som trådløse hustelefoner.

Når vi sitter foran datamaskinen har vi bedre alternativer enn disse gamle metodene. Grafen nedenfor viser hvor ekstremt mange flere søk som gjøres på Google i Norge versus de to største katalogene.

Det er selvsagt ingenting galt i å være oppført i en katalog.
Det er galt å betale for å være oppført i en katalog.

«Bruker ingen kataloger?»

Ja, noen søker i disse katalogene. Det vi ikke får høre noe om er hvor kommer disse søkene fra? Hvor mange av de som søker på Gulesider har skrevet inn adressen «Gulesider.no» og søkt derfra? Jeg tror selv, uten å ha noen bevis for det, at de aller fleste søk på kataloger kommer fra andre søkemotorer (Google, Bing, Kvasir o.l.)

Hvis du vil kaste bort penger på noe som ikke gir flere salg, så kan du heller bli sponsor for det lokale idrettslaget eller skylle 9.000 kroner ned i toalettet. Hvis du betaler for en katalog, så vil en telefonselger få en enorm provisjon og du vil være med på å holde disse kataloghaiene gående.

antall søk i google, gulesider og 1881

Tallene er hentet fra antall norske søk i Google Norge, Gulesiders egne tall og tall fra 1881 selgere.

Har du forresten fått med deg at oppføring i Google er gratis? Da sparer du lett 8990,-+MVA i halvåret.

Hva skal vi da fokusere på?

Kataloger er noe dritt. Det du heller kan bruke pengene dine på er Googles produkter.

  1. Registrer deg gratis i Google Steder
  2. Legg inn bilder og informasjon om bedriften
  3. Betal for Google Adwords reklame til oppføringen din (vaglfritt)

Denne metoden gir deg forutsigbar trafikk som er bedre enn katalogene. Hvor mye penger du vil bruke er avhengig av busjettet du setter selv (fra 10 kroner).