Creatur

Facebook ‘Like’ blir ‘WANT’ og ‘OWN’

-

Hvis du brukte Facebook helt i begynnelsen så husker du kanskje at alle oppdateringer startet med navnet ditt og "is" (Pål is reading a book). Dette ble ganske kjedelig og mange klaget. Den siste tiden har mange ønsket en "Dislike" eller "Liker ikke" knapp for Facebook. Nå har alt endret seg.

Problemet er at «liker ikke» knapper gjør ikke at bedrifter selger mer, derfor vil vi nok aldri se den. Det som derimot har skjedd nå, er at Facebook har startet med et par nye knapper som man kan få på nettsiden sin snart.

Foreløpig er det bare netthandelsplattformen Addshoppers som tilbyr ferdigsystemer for å integrere det på nettsiden.

Ta kontakt hvis du er interessert i å være norges første nettside som benytter seg av disse knappene.

 

De nye knappene er:

  • WANT – «Vil ha» – Dette blir knappen som fungerer på samme måte som en ønskeliste og viser vennene dine hva du liker, men ikke eier.
  • OWN – «Eier» – Dette blir knappen du kan trykke på hvis du allerede eier et produkt. Det gir bedrifter muligheten til å vise frem hvor mange som har kjøpt produktene deres.

Fremover så håper vi at Facebook utvider dette med flere uttrykk. Jeg kunne gjerne tenkt med å se:

  • WATCHED – «SETT» – Vise at man har sett et show, film eller tv-serie. Dette vil gi gode muligheter for både artister og filmprodusenter.
  • MEMBER – «MEDLEM» – Mange er medlem i forskjellige organisasjoner og klubber. Den eneste muligheten man kan vise dette frem for venner nå, er å bli fan av fansiden eller trykke på «Liker»-knappen. En «MEDLEM»-knapp kunne vist frem politisk medlemskap, idrettslag og medlemskap i samvirkelaget.
De nye knappene åpner for en hel verden av muligheter for å spore resultater på nettsiden. Facebook har fulgt med i timen og åpner også for bedre sporing av salg som kommer direkte fra Facebook-interaksjoner. Dette kommer du til å høre mer om etterhvert.

Prooblemet til mange bedrifter er at de ikke engang har en Facebook boks på nettsiden. Det er helt nybegynner-greier å ha «Liker»-knapp og Fan-boks på siden. Hvis din webperson ikke klarer dette, er det på tide å skifte. Da starter du med å lese vår gratis guide til bedriftsledere.