Creatur

Arne Anmelder Apper

-

Etter hvert som smarttelefoner og nettbrett får kraftigere maskinvare og softwareleverandørene blir flinkere til å utvikle skreddersydde løsninger og programmer, begynner vi å få veldig spennende muligheter for å jobbe kreativt og skapende på disse hendige små enhetene. Jeg skal se litt på forskjellige apper som jeg benytter meg av i arbeidsdagen eller privat, så kanskje du får et tips eller to til apper som kan være interessante for deg.

paper-fiftythree

Paper by FiftyThree

Det første programmet jeg skal ta en titt på er tegneprogrammet Paper som er spesialutviklet til iPad.

Berøringsfølsomme skjermer gir oss fantastiske muligheter til å droddle og tegne med fingrene eller stylus-penner. Det finnes utallige programmer som lar deg gjøre dette og Paper er langt i fra det kraftigste og mest avanserte programmet, men det er utrolig lettvint å få enkle tegninger til å se veldig elegante og proffe ut i dette programmet.

Tegnehjelp

Paper har et pennverktøy som lar deg tegne streker akkurat slik du vil. Det som gjør dette verktøyet spesielt er at Paper hjelper til og gjør strekene dine bittelitt mykere og jevnere, samtidig som at tykkelsen på streken varierer avhengig av tempoet på fingeren du tegner med. Strekene tilpasser også starten og slutten slik at krussedullen din ender opp med å se ut som et velkomponert penselstrøk.

På denne måten får du den lille hjelpen som gjør drodlingen din såpass bra at skissene senere kan brukes til å presentere ideer og konsepter. Du kan lage wireframes til nettsider, skisser av layout på trykksaker, storyboards eller karakterskisser, og de rafinerte strekene og fargeleggingsverktøyene vil gi skissene en flott finish.

53_paper

Grensesnittet

Selve grensesnittet er enkelt og intuitivt. Du lager fine tegninger med penn og malekost på null komma niks. For å «angre» brukes fingerbevegelser som setter igang et tidsur, hvor du selv bestemmer hvor langt tilbake i historikken du vil bevege deg. For å få tilgang på pallett og verktøy drar du finger eller stylus inn fra utsiden av tegneflaten.

For å organisere tegnearkene dine brukes forskjellige notatbøker, som du har tilgang på når du først åpner appen. Notatbøkene er en fin løsning for å separere jobbprosjekter og private skisser, eller for å ha en bok for hvert av prosjektene du jobber på.

Gratis, med in-app kjøp

Paper kan lastes ned gratis på App-store, men gratisversjonen kommer med noen begrensninger. For å få tilgang på alt av verktøy og farger må du legge i en slant ekstra. Appen inkluderer et penneverktøy som er beregnet på tegning. Det finnes videre en blyant for skissering, en markør for markering, en kulepenn for å skrive tekst og en pensel for å legge farge. Det er også mulig å kjøpe en pallett som lar deg mikse farger til du får akkurat den fargen du ønsker. Appen lar deg teste verktøyene før du handler.

Konklusjon

Paper er en flott app for å ta notater og tegne skisser som du ikke skjemmes over å vise frem. Dersom du ønsker et avansert tegneverktøy hvor du kan justere alle parametre etter egne ønsker bør du heller ta en titt på noen av de andre alternativene der ute.

Sjekk ut kundenes flotte kreasjoner på madewithpaper.

4 av 5 stjerner

+Enkelt og intuitivt grensesnitt
+Gode verktøy med fine effekter
+Overraskende anvendelig til å være så strippet for funksjoner
-Kunne inneholdt lagstruktur for å lettere kombinere tegning og tekst